středa 29. února 2012

Veganství a tetování - článek z veganské asociace

Některé tetovací inkousty mohou obsahovat živočišné produkty jako je například glycerol, nicméně dnes již na trhu existuje hned několik barev, u kterých je garantováno 100% vegan složení. Mezi tyto značky patří například Wawerly, Classic Color, Stable a Eternal Ink.


Dalším problémem při tetování mohou být ochranné latexové rukavice, které tatér či tatérka používají. Při jejich výrobě se totiž používá kasein, který je živočišného původu. Velmi dobrou alternativou jsou rukavice nitrilové.
Co se týče péče o tetování v době hojení, tak velké množství profesionálních krémů obsahuje lanolin, tedy tuk z ovčí vlny a proto nejsou pro vegany a veganky vhodné. Nicméně i v této oblasti se na trhu začíná objevovat stále více profesionálních a přímo pro péči o tetování určených krémů, které jsou svým složením vhodné i pro vegany.
Alternativou k nim je například kosmetická vazelína, které je ovšem ropným produktem. Pro péči o tetování je ovšem možné používat i bambucké máslo, které je čistě rostlinné a dostupné i v bio kvalitě.
Existují i veganské obtiskávací roztoky, které se používají pro nanesení šablony požadovaného motivu na kůži. Mezi takové patří například značka Stencil Stuff.
Největším problém na poli tetování ve vztahu k veganství tedy zůstávají dezinfekční prostředky, které patří mezi zdravotnické materiály, a u nichž je testování na zvířatech přinejmenším velmi pravděpodobné.

Žádné komentáře:

Okomentovat